Thursday, November 29, 2012

Design Flyers

Assalamualaikum..

fuh! lame sungguh xmenaip ni.. nak menulis kene ada mood sebenarnya.. sejak akhir2 ni.. asyik layan RUNNING MAN..maka, segala pekerjaan diabaikan di malam hari.. leka, alpa, khilaf dan sebagainya.. disebabkan peminat tegar RUNNING MAN.. maka setiap minggu layan!!

cube nak kurangkan...tp xboleh.. xpe, insyallah, sampai masanya akan cube berubah dan beristiqomah..

Okey, hari ni, my sister dari BELIDISKAUN tu nak suruh aku buatkan design flyer die. untuk stock yang tak abis dijual.. so, die pun menyatakan dan meminta dan menyerahkan segala kerja design itu kepadaku..

Dengan ketiadaan kerja kad kahwin.. aku keboringan.. aku pun menadaptasikan design untuk flyers kakak den ni.. Hasilnya,? sila tgk di bawah ni..


Okey??

macam mane aku dapat idea ni.. kakak den ni kate hanya buku yang terpilih sahaja yang dapat murah. dan dengan kerja yang memudahkan, kakak den da siap-siap bagi gambar apa nak masukkan dalam flyers ni. pikir-pikir, rasanya nak buat macam jemur baju la. cari vector yang ada penyepit kayu tu. kemudian, cari vector background yang cute2 sesuai dengan indai baju la. so, sesuaikan dengan layout balance kiri kanan, berat dibahagian bawah supaya font semua tumpu kat bawah tu. buku2 tu nampak berat. mmg sesuai dengan balance buku dan font tu.

so faham? xpe, nanti den share kan principle dan basic grafik design. dulu ada belajar dengan PUAN J. LECTURE GRAFIK KAT UITM.. garang.. tp aku tahu die baik.. hehe..die bagi aku A time buat kerja final die.. ALHAMDULILLAH.. :)

Aku ada buat page baru kat FB. nama die RICH ART MEDIA. nanti aku share kenapa aku pilih nama ni.. :)

p/s : gali lagi ilmu..tak rugi pun.. :)

0 comments:

Post a Comment