Sunday, February 12, 2012

MACBOOK PRO den.. :)

Assalamualaikum.


Dimulakan dengan Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT kerana dapat merealisasikan impian aku untuk memperoleh laptop ini, MACBOOK PRO 13".
Memang target untuk kumpul duit beli macbook ni. Last2, hutang juga duit ni kat mama. 2K aku kena pulang semula. Thanks to mama, help your daughter ni. Beli di KLCC dengan bantuan keluarga semua.

Sebelum aku dapat macbook ni, aku kene mindset dalam kepala, aku nak ini. Dan aku letak gambar macbook picture letak kat wallpaper hphone aku. Supaya aku dapat tgk macbook ni setiap masa. 
Aku ikuti kursus Dr. Azizan dulu, kalau nak sesuatu benda itu, kene ada target dan tangkap gambar apa yang kita hendak. Alhamdulillah lagi, dapat juga macbook ini...

Syukur sangat2. :)

Dibawah ini ada beberapa gmbr untuk macbook den ni. :



Bahagian depan macbook. 


Keyboard yang menyala2.. cantik :)


Ingat nak fokuskan dekat perkataan macbook tu, xjadi sebab ada flash masa tangkap gambar.


ini bahagian seluruh keyboard

Bahagian cover depan. Apple menyala-nyala.. :)



Tempat letak DVD/CD - masuk aje


Bahagian sisi USB, Cable, Tempat cas Batteri - magnet, mouse xleh pakai sebarangan.
better beli logitech macam aku puye, ada wireless. nak beli apple mouse, macam xberbaloi, murah sangat RM 170/set. Beli logitech RM 50 aje.


Monitar yang nipis.. Comel. :)


Masa nak beli, memang macam2 dugaan. Atleast dapat apa yang di idamkan. Yang payah ckit mengenai macbook ni, software die. Aku ni nak design kad kahwin, kene pakai Adobe Illustrator, Photoshop. Mana ada disediakan, kecuali tempat yang tertentu sahaja. Kat KLCC tak de. Dengan bantuan, paksu dan kawan aku Men, aku dapat juga beli cd DVD Adobe Creative Suite CS3 dan CS5.

Terima kasih banyak2. Memang xterbalas jasa keluarga dan kawan yang banyk membantu mendapat apa yang dikehendaki.

P/S: berusaha, berdoa dan tawakal kepada Allah SWT. Kita tidak akan berubah kalau kita berubah diri kite sendiri. :)

0 comments:

Post a Comment