Sunday, February 12, 2012

Kad Nama Cetak Kat LONDON, UK.

Bismilah..
Assalamualaikum. hehehe..nak citer pasal ni... suka sebenarye nak citer pasal ni.hehhe


okey, meh aku cerita macam mana boleh print kad nama ni di London? Bukan kat Malaysia kan belambak ke?

Mula-mula aku tahu pasal ni, masa aku bukak facebook atas nama page AMANZ NETWORK. Kat page tu best sebab banyak pengetahuan IT dapat kita tahu. Always update status die. So, dari situ aku dapat information percetakan ni.

Sebenarye, print kad nama ni, ada kaitan ye dengan facebook dan timeline. So, untuk marketing dan memasarkan timeline kat facebook tu, depa buat la kad nama ni FREE - 50 pcs +kurier. Tp aku buat ni 30/1/12 - Kurier kene bayar 2 EURO (RM10) guna paypal service. Aku dapat pun next week. Ingatkan lama, sebulan, rupaye, kejap aje..hehehe

Saja je nak test, memang tak pernah guna perkhidmatan luar dari Malaysia. Ini kira 1st time juga la + BERJAYA!

Ini link website AMANZ pasal kad nama ni - http://amanz.my/2012/01/dapatkan-kad-nama-facebook-anda-secara-percuma-daripada-moo-com/. Dengan layari laman web ni MOO.com, anda akan tahu step by step cara nak join buat kad nama ni. Simple dan Easy USER. 

Ini antara gambar kad nama yang aku buat hari tu.


Ini kotak kad nama yang depa beri hari tu. Cantek kan! Egatkan kad nama sahaja. Sekali bagi kotak. Ini bahagian belakang. Ada perkataan moo.com - kire nak promosi laman web ni.


Ini bahagian depan. Ada perkataan facebook. Connection moo.com dan facebook - for timeline



Aku tegakkan bagi nama ckit macam mane rupe ye.



Dari sudut atas. berdiri dengan kukuh!


Bahagian dalam kad nama. 50 pcs sahaja. Pergh! teruja..!


Bila buka box ni, finishing untuk nama card ni BEST! memang cantik! cutter card ni, lurus, seragam. siap ada matte lamination lagi tu, back dan front. kertas 310gsm. tebal. mmg berbaloi la.



Kat Facebook aku guna 2 design timeline aje, so dari situ depa ambik design kad nama tu. Gambar terkini kat facebook aku, aku guna yang anak kucing tu.. Rugi pulak tak buat banyak design. hehehe






Papepun, terima kasih kepada AMANZ sebab ilmu yang diberikan. Nak harapkan ilmu datang bergolek, tak boleh begitu. Usaha cari sendiri. Insyallah, ilmu yang dicari itu berguna di kemudian hari. :)

" The more you give, the more you get. "


p/s : kite kene cuba, kalau tak cube, tak tahu. :)

0 comments:

Post a Comment