Tuesday, January 3, 2012

penat sebab marketing xberape pandai...

assalamualaikum..

nak tahu kenape cakap macam tu, penat sebab markerting xberape pandai.. sebab, 4 hari kedai molis bukak khemah depan kedai. hasil dan result xberape bagus....

tu sebab, punca,
1. marketing -  xpandai dan masih malu nak2 bgtau perkhidmatan yang disediakan..
2. marketing - boleh design dan print, tp layout xmenarik dan xsimple.
3. marketing - xpandai attract people lebih2 lg, mak ayah dan budak2 dan pelajar sekolah.
4. marketing - sombong dan riak konon nye kite ada bisnes, piraah!! (dinyatakan untuk aku aje)
5. marketing - xmantap, sebab, pemalas nak bukak mulut dan tunjuk muka
6. marketing - banner dan bunting xbuat betul2, dan flyer hanya sedikit sahaja buat. ramai xtahu.
7. marketing - produk xbyk dan xmenarik.
8. marketing - hari untuk edaran flyers xkena. sebab 1st day bukak baru nak bg flyers.. hahaha..padan muka.
9. marketing -  tiada perancangan bersama2. sebab, masing2 ikut kepala sndiri, abah cakap macam ni, hasil gini, kak linda kate gini, hasil gini, aku kate begini, hasil pun lain. tiada point dan keputusan yang mantap.
10. marketing -  kene pergi program doktor azizan la pasni.. ajak along la.. RM 100 untuk 2 orang...


P/S: banyak ye nak kene belajar!!! muda lg!! una maju!! una berjaya!! una positif!! una boleh buat duit!! una kaya!! una boleh!!! (kene ada semangat gini untuk lebih kuat bekerja!!!) - jgn lupe semua pekerjaan kerana Allah SWT.. :))

0 comments:

Post a Comment