Friday, December 9, 2011

Kinoca Minolta - Mesin baruku yang terbaru ini untuk Tahun 2012

Assalamualaikum WBT. Hari ini Jumaat, aku update blog aku yang sudah beberape minggu xtulis ape2.. uhuhu...

Okey, nak masuk tahun 2012, memang tak espek yang aku akan beli juga mesin ini. Iaitu mesin Digital Printing dari Kinoca Minolta. Ia untuk kegunaan kerja harian aku, printing. sesuai dengan ape yang telah ilmu aku pelajari di UiTM Shah Alam.

Sebenarnya dapat offer dari syarikat itu, dengan harga RM 16k +++. Downpayment kene bayar RM 3k ++. Aku takut jugak untuk pembelian ini, tapi dengan support Abah, Hafiz dan Kak Linda, kami berpakat akan beli juga mesin ini.. :)) 2 tahun bulan2 aku kene byr RM 1200.. (Mcm beli kereta mahal aje...kereta pun xde lg) uhuhu..

Specification C280 / Color

General
 Type  Desktop
 Colour Support  Full-Colour
 Copy
 Resolution
 Scan  Main: 600dpi × Sub: 600dpi
 Print  Main: 1,800dpi equiv. × 600dpi
 Gradation  256
 Memory Capacity (Std/Max)  2GB / 3GB (1GB Extend Memory Option)
 HDD  250GB (Standard)
 Original Type  Sheets, Books, Objects
 Max. Original Size  A3 (11" x 17")
 Output Size  A3 Wide, A3 - A5. B6 Lengthwise
 Thick paper, Long length paper (210 x 457.3 - 1200mm)
 Image Loss  Max.4.2mm for top edge
 Max.3mm for bottom/right/left edges
 Warm-Up Time
 (main power on, subpower off)
 B/W: 27 sec / Colour: 35 sec
 First Copy Time
 (A4 crosswise)
 Colour  7.7 sec. or less
 B/W  5.8 sec. or less
 Copy Speed
 (A4 crosswise)
 Colour  28 ppm
 B/W  28 ppm
 Copy
 Magnification
 Fixed Same
 Magnification
 1:1±0.5% or less
 Scaling Up  1:1.154/1.224/1.414/2.000
 Scaling
 Down
 1:0.866/0.816/0.707/0.500
 Preset  3 types
 Zoom  25 - 400% (by 0.1%)
 Paper Capacity (80g/m² paper)  500 sheets (Tray 1), 500 sheets (Tray 2)
 500 / 1,000 / 2,500 sheets (Tray 3 + 4)
 150 sheets (Multiple Bypass Tray)
 Paper Weight  Tray 1 -  4  60 - 256g/m²
 Multiple
 Bypass Tray
 60 - 271g/m²
 Multiple Copy  1- 999 sheets
 Auto Duplex  Type - Non Stack
 Paper Size: Width / 140-311mm (5-1/2")
 Length / 148 - 457mm (5-3/4" - 18")
 Paper Weight : 64 - 256g/m²
 Power Requirements  AC220-240V 8A (50/60Hz)
 Max. Power Consumption  1.5kW or less
 Dimensions [W] × [D] × [H]  643mm × 842mm × 770mm
 Weight  Approx. 98kg


Ini aku ada sertakan gambar mesin baruku.. macam mesin photostat aje.. Syukur alhamdulillah, usaha dan kesabaran aku, dapat juga ada mesin seperti ini.. :))


bahagian depan

nama brand syarikat mesin ini

kinoca

screen kinoca

dari Bypass

view all machine

feeder

machine
Ini gift calendar yang kinoca bg kami.. ada 2 aje die bagi, tapi bagi aku sudah menarik. :) Boleh tengok calendar 2012 yang depa bagi. Siap ada karton lagi :)








1 comments: