Thursday, July 14, 2011

BERSIH 2.0

KL digemparkan dengan perhimpunan rakyat yang teramai (100 000 orang) untuk menyatakan kepada SPR mengenai FAIR ELECTION - Ia dinamakan perhimpunan BERSIH 2.0. Ia menghimpunkan rakyat-rakyat yang mahukan keadilan SPRM dalam ketelusan dan kejujuran dalam pilihanraya yang akan datang.

Member den ni keje kat NSTP cetak surat kabar.. Ini muka hadapan metro. Egatkan seluruh page ni citer pasal BERSIH.. tp tak....uhuhu


Kirenya orang terawal tahu pasal front page ni. egatkan gambar BERSIH... rupenya, gambar Kasanova Kecundang. Ini la metro, surat khabar yang selalu keluar front page pasal benda kuning aje memanjang.. Kadang-kadang loya aku nak baca surat khabar ni.. entah la..baik tak yah beli..baca depan, dah tahu da isinya..Macam tu pulak ek.. Cube survey setiap hari surat khabar ni... erm.. sekali baca, dah malas nak belek2 dah.. rosak pikiran kite...

Lari tajuk pula..orang citer pasal BERSIH, kite citer pasal surat khabar.. Surat khabar ni pun spatutnya kene jugak BERSIH.. nak tahu kenapa? sebab, orang pagi-pagi cari surat kabar.. tp surat khabar ni suke menyiarkan berita yang berunsur kan negetif kepada orang ramai.. dan orang ramai secara automatik ye akan menjadi negetif di pagi hari..

Sepatutnya, frontpage kene menaikkan semangat orag untuk terus berkeje, mencari ilmu, mencari keberkatan di pagi hari.. Ini tidak, lagi negetif beritanya, lagi tu la nak letak kat front page untuk melariskan jualan surat khabar tu.. editor ni mesti egat, perkara-perkara macam ni la yang senang laris surat khabar.. niat dah tak betul dah.. bukan niat nak sebarkan ilmiah atau berita yang baik, tp berita yang boleh merosakkan pemikiran orang terutamanya kepada remaja dan genarasi yang muda. Budak2 yang sosial, kemungkinan belajar dari membaca surat khabar mcm ni.. mengajar orang yang tak patut.. betul x?

ok, Cara aku di pagi hari..Orang yang nak cari keberkatan tu, kene set mind pagi2 selepas solat subur.." Aku bekerja kerana Allah Taala" Setiap pekejean kene la niat kerana Allah..Insyallah, perjalanan pekerjaan kite happy dan diberkati oleh-Nya..


p/s: nak baca,baca la sekali lalu.tak yah la tenung surat khabar tu sampai nak terkeluar biji mata tu... mak aii!

0 comments:

Post a Comment