Monday, May 16, 2011

Laman Web Design dari mag CUTOUT

Aku baru terima majalah CUTOUT yang aku tempah melalui emel. Buku yang aku tempah ni sebenarye pre order untuk Vol.2 issue 2. Aku suka tengok majalah design ni. Harga die RM 15.00 + delivery charge RM2.00..Sebenarye, majalah atau buku design, mahal harganya. Atleast RM 10 ke atas. Tp sudah minat dengan majalah macam ni, aku pun beli la..

Kali terakhir aku beli buku design, masa aku blaja kat universiti. Company Bahsser Design Book, selalu datang ke fakulti, jual buku-buku design. Ada grafik, photo, interior, fine art, metal, seramic, macam-macam la. Majalah pun ada yang dah dipacking 2 / 3 dalam satu bungkus untuk dijual.

Rasa ye yang buku yang aku beli ari tu, Making Design Layout, tu da harga die RM 60.00.. paling mahal aku pernah beli dalam RM 100 lebih jugak la..

Okey, meh aku bagitau laman web yang aku ambil dari majalah CUTOUT tu..

1. http://www.debutart.com
Collection designer. mcm portfolio la...


2. http://www.drawfurry.com/
Boleh belajar teknik melukis secara manual atau komputer guna adobe illustrator.



3. http://abduzeedo.com/
Collection tutorial, advertising, dan mcm2 lagi.


4. http://potaru.my/
Potaru ni laman web untuk designer / artist share/ speak pasal design mereka.




Aku ambik video salah satu laman web tu.. uhuhu





p/s : just nak share aje... aku pun baru nak belajar..uhuhuu .. :))

0 comments:

Post a Comment