Sunday, March 6, 2011

What Happenggg Saturday Weekend?

Assalamualaikum.

   Hai, nak citer ckit la ape aktiviti buat pada Hari Sabtu 5 Mac 2011.. Hari penat sedunia la bagi aku.. Ni nak citer ni, malam semalam, pergi tesco manjong beli la bahan-bahan tuk wat piza. Banyak gak la pakai duit ye.. Cheese, hotdot, bahan basah, bahan kering, sume la.. Balik pun dah malam. Malam itu jugalah aku membuat doh roti..Penat mengguli ye..hehe. yelah dah lame xbuat roti..tangan pun da lenguh2..eheheh bancuh 2 1/2 paket tepung gandum.. banyak kan...hehe.. sampai kul 12 jugak la tido..uhuhu

   Malam tu pulak ada raja lawak. Dapat tgk pun sekerat2 aje.. yang paling best malam tu, aku rase Man dengan R2. Kumpulan Balas yang best pun time silent comedy. hehe.. mmg lawak abis la.Tengok peratusan balik, kumpulan Balas dapat 82%! Dasyat giler.. yang ke bawah pun, R2.. sayang, R2 pun best tp xde orang nak vote same la aku.. MALAS nak vote tp suke tgk raja lawak. Ni poster terbaru! Cantek kan! aku pun suke..

Poster Raja Lawak 5
   Pagi Sabtu menjelmal (david teoh cakap masa komen raja lawak..keekke).. Pagi-pagi sudah aku kene siap kan kad kahwin.. Nasib baik nak 200 keping aje.. hehe. dapat la siapkan dengan cepat.. Ni la hasilnya.

Kad Kahwin Pink
Kad Kahwin Pink
   Selesai mencetak kad kahwin. Baru aku bergegas membuat bahan mentah untuk diletakkan di atas doh roti. Kak linda menyiapkan topping ye.. uhuu.. sedap.. aku lebih refer masak topping piza tu dari diletakkan mentah2 diatasnya.. My style topping.. Ini la hasilnya.. hehehe..

Roti diuli sendiri dan dibakar separuh masak (half bake), dan diterbalikkan supaya roti itu masak sekata atas dan bawah.
Topping yang telah dimasakkan kesemua bahan mentah. Seperti, bawang, daging cincang / ayam, cendawan butang, cili benggala, sosej, slice chicken, tomato, nenas, herbs, garam, lada hitam. Rasa nak topping lain pun boleh, nak letak seruding ke, sardin ke, sosej aje ke, ikut citara sendiri ye.. Selepas itu taburkan cheese dan mayonis ye.. nampak piza itu lebih menyelerakan.

Ni bentuk pizza yang sudah dibakar...
Pizza nyam..nyam

  Petang itu, aku, kakak ipar, abang dan anak buah aku pergi IT fair kat Stadium Indera Mulia kat Ipoh. Tujuan pergi sana adalah, untuk membeli scanner.. Scanner yang sedia ada xberapa elok..boleh lagi pakai  cuma bile guna aje, terus scanner tu jam terus keluar bunyi jam..ekkkkk.. entah mcm mane tah bunyi nya..uhuh

     Itu pasallah kene beli baru.. ada duit printing lebih tu, tu yang beli scanner baru.. Scanner CANOSCAN LIDE 110. Beli dalam RM280. Ramai cina kat IT Fair tu offer yang printer + 4 users.. (Print, fax, copy, scan)
dierg xtahu, kalau dan guna printer 4 users ni, cepat rosak. kalau nak tahan lama kene beli satu user untuk satu mesin.. Baru la tahan lama.. Nanti ada duit lagi beli satu lagi..uhuhu..

    Ni la scanner yang beli di IT Fair.. Biasa-biasa aje..

kotak scanner

sebelum dibuka plastik ye

Sudah dibuka plastiknya
Scanner BARU ku....uhuhu
    Lepas balik dari singgah IT Fair tu, pergi rumah sedara dekat Taman Meru, Ipoh. Sepupu sambut birthday.. Tu yang buat piza tu...hehehe.. Selamat Hari Jadi Ika.

     Balik pun malam da..Terus tdo dan malam berjaga balik tuk tunaikan kewajipan solat Isyak... Plus tahajud plus witir.. uhuhu.. Daaa...

2 comments:

  1. rugi tak dapat rasa pizza una.
    huhuhu....

    ReplyDelete
  2. tu la kak yong.. ari tu ucu ada ajak p umah die.. tu yg buat tu.. insyallah, raya buat lg kot..uhuhu

    ReplyDelete