Thursday, March 3, 2011

The iPad 2 - is COMING!!!!!

Assalamualaikum Pembuka Bicara.

   Syarikat Apple telah mengeluarkan satu produk terbaru yang dinamakan Ipad 2. Steve Jobs melancarkan Ipad 2 yang baru bagi memperbaharui gadgetnya 1st Ipad 2010. Aplikasinya bertambah dan ketebalannya lagi nipis dari yang dulu.. Yang baru 88mm, yang lama 13.5mm. Beratnya pula, yang latest 1.3 pounds, yang lama 1.5 pounds. Agak berbeza sikit. Kepantasanye agak laju dari PC - 2x faster dari PC dan 9x faster for graphics. Pergh! dasyat! It's same size like A4 size - a piece of paper size.. Dasyat! uhuhu..Best2!!

   Di bawah ini, aku ada collect some picture untuk tontonan kawan-kawan mengenai Ipad 2 yang baru dilancarkan beberapa hari yang lepas.. (semalam ke kemarin xsure). Article dan picture ini aku ambil dari engadget.com.  Lihat2 la.. (edit dan susun balik, karang same pulak picture yang lain..uhuhu).

   Seronokkan tengok Ipad ni.. 1st time aku guna Macintosh ni masa belajar kat UiTM. Mula-mula pakai memang tak paham la.. Nak shutdown pun lain ckit.. Lama-lama, memang seronok gunanya. Mata pun tak sakit walaupun guna 24jam. sangat berbeza dengan PC - sakit mata sampai ke kepala.. uhuhu

  Aku belum lagi membeli sebarang gadget dari Apple ni.. Tapi akan aku cube mengumpul duit untuk membeli salah satu gadgetnya.. Samada Mac Pro atau Ipad.. Kalau nak design better guna Mac Pro.. InsyAllah.. (permudahkanlah rezeki hambaMu ini.... Amin...)

2 comments:

  1. ipad 1st gen tu bnyk komen yg negatif la.
    ade member pakai,katanya os kerap hang.
    kalau setakat nak light surf internet atau buat main game simple2 tu bleh la.
    kire xdela best mana pun,dan kalau xsilap just function mcm laptop je.xbleh buat calling.
    kat forum aku ramai yg vote samsung galaxy tab tu lebih bagus daripada ipad nih.bukan nak kutuk mac,mmg design dia lawa tp tulah setiap bende ade pro dan kontranya.mcm iphone,ramai yg komen bateri cepat susut casnye.malah kalau nak banding iphone 3gs dgn yg 1st model tuh,bateri yg 1st model tu jauh lagi tahan lama berbanding yg 3g tu,iphone 4 pun dgr2 mcm cepat habis gak la cas bateri dia.sorry ye mac users/fans,no offense ye hehehe...

    ReplyDelete
  2. kagum dengan anda daus b..tp pape pun aku tetap dengan mac..hehe.. tu la, aku nak beli mac pro atau macbook air.. itu pilihan aku...uhuhuhu

    ReplyDelete