Thursday, February 24, 2011

Hasil Design Kad Kahwin Kartun

Result / Hasil Design Kad Kahwin Kartun


14 comments:

My MoMoPi said...

salam... yg kad kartun ni saiz A4 3 fold kan?? pas tu sesuai utk 2 majlis trus kan?? emm.. utk 2 design awk spti kat ats tu.. blh buat 2 warna tema lain2 atas 1 card kan?? pakej harga mcm ner?? blh dapat contact number awk x?? senang skit nk tny...

Aini Husna Molis said...

my momopi: pergi ke laman blog saya moliscardgallery.blogspot.com
kat situ ada harga dan kartun yang lain.
nak tukar color, design dan sebagainya pun boleh. xde masalah.. :)

Nur Wangi said...

salam..saya nak tanya sikit, macam mana nak combine sketch yang berasingan tu jadi satu kad? kan ada 3 part utk design kad tu kan..macam mana nak jadi cantum 3 part jadi 1 kad..?hopefully dapat reply skali dengan tutorial..=)

Aini Husna Molis said...

NUR WANGI: sorry lambat reply, keje byk perlu disettlekan.
saya xberape faham dengan soalan cik, xpe, saya cube explain mane yang saya tahu. okey, ini dinamakan template lipat 3 - ZFOLD. size adalah A4 (21X29.7CM)
dari size tu bahagikan kepada 3 part iaitu panjang ye 9.9cm/9.9cm/10cm.

1st untuk cover, 2nd, maklumat pengantin ATAU ape2 la nak letak, doakan ke terpulang. 3rd, untuk letak map.

dan jadi 3 combination. hope betul la jawapan saya.. :))

makesure setiap design perlu tahu size sebelum design. kalau lari size daripada size yang dikehendaki, design akan rosak, contohnya, terlebih besar ke atau terlebih kecil. itu yang penting. :))

nak template kad ini? nanti saya bg kalau nak.. :))

Anonymous said...

salam..tanya sikit ye..mana awak dapat template kartun tu..cantik la..download dari mana ye?..maaf kalau byk bertanya..sbb minat..

Aini Husna Molis said...

cube buka link ini, http://www.wallcoo.net/holiday/valentine_lovers_valentine_couple_08/wallpapers/1920x1200/003_cartoon_vector_couple_lovers_ktqrj_2009.html

kalau xboleh buka, beritahu saya. :)

Aini Husna Molis said...

@yang bertanya : http://www.wallcoo.net/holiday/Valentine_lovers_Valentine_couple_08/index.html

Achok said...

template ade tak??

Aini Husna Molis said...

template ada. nak, satu design RM5.

fazlina manaf said...

husna.. nk template.. email sy.. fazlinamanaf@gmail.com tau

vandal boyz said...

macam mana nak beli template saudari?

Aini Husna Molis said...

vandal boyz, template ini ke? boleh emel kami, moliscardgallery.blogspot.com

nasir mahkamah said...

terima kasih yee....walaupon saya tiada kaitan dengan semua soalan tapi saya bangga awak x sombong bagi ilmu..tahniah dik......semoga allah memberkati kerja adik...amin

izuddin idris said...

boleh bagi design x?email idrisizuddin@gmail.com

Post a Comment