Sunday, January 30, 2011

NEW DESIGN WEDDING CARD

Kad Kahwin ini aku buat kan ada dua pilihan. Kartun dan Klasik. Aku buat dua2 design ini dan customer aku memilih yang Kartun tetapi die nak yang sebahagian klasik tu di masukkkan ke dalam kad kartun tu. Ok aku buat kan la. Ini la hasilnya. Pengantin perempuan nak warna purple dan pengantin lelaki nak warna hijau.



Customer ni nak kad bersaiz A4 berlipat 3. Kertas yang aku guna ini, Matte Art Paper 150 gsm aje envelope berwarna krim. Aku kene kan cas kad kahwin ini sekeping RM0.65 sahaja termasuk pakej Bunting 1 free sebab die beli kad aku 1000 keping. Aku bg dierang pilihan samada nak bunting atau tag perkahwinan? Dierg pilih bunting. Sudah ada deal da kat situ, cume aku kene confirm kan betul info dalam dan design. Kalo da berpuashati aku terus proceed untuk dicetak. Risau jugak gak kalo nak cetak2 ni, ejaan kene betul, tarikh betul ke x..

Kalo nak tahu kan, design kartun tu aku trace balik..hehe. sebab gambar aku dapat tu, tak sharp dan aku trace balik guna illustrator..kartun pompuan tu sebenarye xpakai tudung..so aku wat kan kartun pompuan tu pakai tudung..design aku wat tu mmg aku tiru balik tp xde la sebijik aku ambik dari situ.. aku ubah la ckit supaya berbeza ckit ngan kartun yang original..huhuu

Aku kene wat price list balik ni. sebab byk jugak permintaan nak buat kad kahwin ngan aku.. hehe. Thanks family dan kawan2 support aku.. Tanpa korang sape la aku.. :)

6 comments:

  1. salam....nak tanye yang kad mcam nie boleh tak siap dalam mase 2 minggu...ni email sy butterstar1706@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. salam saya rozana ,nak tanya lokasi syarikat ni mana ya,mcm mana saya nak tengok contoh kualiti kad saya berkenan dengan kad 2, saya nak tempah dalam 600keping...email saya boleh abrashrozana@yahoo.com.my...kad ni cantik simple and comel

    ReplyDelete
  3. email saya salah ni yang betul abrashedrozana@yahoocom.my

    ReplyDelete
  4. nur maherah: lokasi kami di bota kanan, perak.
    okey saya akan emelkan kat cik.. :))

    ReplyDelete
  5. kalau 200pcs brape?sebelah pihak shj
    email sy azilahabbas@gmail.com...;)

    ReplyDelete
  6. boleh bgi harga detail email me at mayamahsuri@gmail.com..frm Sabah =)

    ReplyDelete